Marieke Alons

Marieke Alons

Mijn passie ligt bij kinderen die extra aandacht nodig hebben. Daarom heb ik de opleiding tot kindercoach gevolgd om kinderen met kleine en grotere problemen beter te begrijpen en te kunnen begeleiden. Daarnaast heb ik de cursus kernreflectie gevolgd. Deze methodiek gaat uit van het principe van leren van binnenuit.

Ik help kinderen

Als je goed in je vel zit, kun je beter presteren, dit is van belang op allerlei vlakken.

Ik help kinderen om hun eigen kwaliteiten te herkennen en te benoemen. Vervolgens gaan ze die inzetten om hun belemmeringen te overwinnen. Het gebruik van deze methodiek in mijn onderwijs is zo succesvol dat ik dit ook toepas in het coachen.

Ik begeleid kinderen op school en in de praktijk. Daarnaast ben ik ook verbonden aan Turn en Sportcentrum Hardenberg en begeleid kinderen die intensief sporten. Het is fijn om kinderen te kunnen helpen die uitvallen op gedrag of kinderen die emotioneel niet in balans zijn. Deze kinderen hebben extra aandacht en zorg nodig.

Verder werk ik ook als PGB – begeleidster (persoonsgebonden budget) met kinderen die moeite hebben met het huiswerk op het VO.

Methode: ik leer leren

Ik werk veel met de methode 'Ik leer leren'.
Hoe komt het dat het ene kind wel faalangstig wordt en het andere niet? En hoe kun je het beste reageren op een kind wat last heeft van faalangst. Met dit videoblog krijg je meer inzicht.