01 jun 2020

Zorgenpot

Van de week voor de derde keer deze vrolijke, enthousiaste en leergierige jongen in de praktijk. Hij kan precies vertellen waar hij moeite mee heeft, welk gevoel hij dan heeft en wat hij graag wil. Dat is al een knappe prestatie op zijn leeftijd (9 jaar). Ik heb de ‘zorgenpot’ bij hem geïntroduceerd.

Hij heeft voor het slapen gaan vaak een vol hoofd. Het is zo vol dat hij dan niet de rust kan vinden om te slapen. Ik heb hem verteld dat hij al zijn gedachten, zorgen en beelden op een papier moet schrijven/tekenen. Hij stopt de papiertjes vervolgens in de zorgenpot en zijn mama neemt de pot mee (uit zijn slaapkamer). Zij zorgt voor zijn zorgen en hij kan dan slapen. De volgende morgen heeft hij dan de keus om de pot weer even op zijn slaapkamer te leggen óf dat mama de papiertjes weg mag gooien.
Na een paar dagen krijg ik een berichtje van zijn mama. Het werkt! Hij slaapt!