01 jun 2020

Hooggevoelig

Vandaag een gesprek met een jongen gehad dat mij bezighoudt. Ik heb voor de tweede keer een ‘hooggevoelige’ jongen bij mij in de praktijk. Hij valt weer terug in zijn oude patroon.

Deze jongen is zo gevoelig dat de conflicten in de klas hem ziek maken. Dit jaar is de samenstelling van de klas veranderd. Hij is uitgeput en heeft enorme spierpijn. Hij huilt en is intens verdrietig. Zo wil hij niet naar school. Maar hij wil eraan werken én vraagt wat ik voor hem kan doen. Samen kijken wij naar het G-model. Wij gaan langs bij zijn gedachten, gevoelens en gedrag. Wat zijn rode (niet helpende) gedachten en wat zijn groene (helpende) gedachten. Wij zitten weer op het goede spoor én hij ziet weer perspectieven. Nu gaan oefenen in de praktijk. Altijd weer blij dat de ouders erbij zitten, zij kunnen helpen om deze groene gedachten de boventoon te laten voeren.